Google reklama asmeniniam blogui reklamuoti

google reklamaSvarstau galimybę pradėti uždarbiauti iš savo asmeninių blogų. Gal kažkam tokios mintys ir pasirodys naivios, bet nepabandęs nesužinosi.

Planas paprastas – kai kuriuose bloguose galima įsidėti reklamos. Realiai iš to galima uždirbti keletą eurų per mėnesį. Dabar nieko nedarydamas uždirbu kažkur apie 10 eurų. Taigi, reikia padidinti asmeninių tinklaraščių lankomumą ir tada uždarbis bus didesnis.

Vienas iš lankomumo didinimo būdų yra Google reklama. Tai reklaminiai tekstai paieškoje pagal tam tikrus raktinius žodžius.

Suprantu, kad yra ir pora neaiškių detalių. Viena jų – ką reklamuoti. Čia galima padaryti tokį dalyką. Reklamuojama paslauga gali būti pats blogų rašymas. kitas momentas – paruošti kažkokį įdomų ir išsamų blogo įrašą ir jame įdėti ne dvi reklamas, o keturias. Tokiu būdu straipsnis asmeniniame tinklaraštyje paverčiamas savotišku „landing page’u“. Tai labai svarbu Google reklamos kampanijai, nes lankytojas turi eiti ten, kur jis iš karto galėtų gauti tai, ko ieško. Ir jokių apgavysčių! Jei rašau apie SEO, tai ir reklamuosiuosi su SEO susijusiais raktiniais žodžiais.

Įdomiausias eksperimentas bus su šiuo tinklaraščiu. Tai ne profesinis, o asmeninis blogas, todėl reikės labai gerai pasukti galvą, ką jame galėčiau parašyti tokio, kad žmonėms būtų naudinga. Receptai? Variantas neblogas, bet čia gali iškilti ir antroji dilema.

Antroji dilema visoje šioje „aferoje“ yra ta, kad puslapio reklamai galiu sumokėti daugiau, nei gausiu. Google reklama yra gera tuo, kad reikia mokėti tik už paspaudimus. Čia didelė rizika. Variantas yra vienas – žaisti su ilgais raktiniais žodžiais ir labai aiškiai apibrėžti auditoriją, kad paspaudimo kaina būtų kuo mažesnė. Tuo tarpu su reklama puslapyje irgi reikės padirbėti, kad būtų rodoma reklama, kuri atneša daugiausiai pinigų. Tai galima padaryti pasižiūrėjus į kai kurių dabartinių puslapių rezultatus. Akivaizdu, kad kreditai yra gana perspektyvi tema, bet kur kas perspektyvesnė gali būti sveikatos apsauga. Žodžiu, kiekvienu atveju reikės gerai pasukti galvą. Jei šis eksperimentas išdegs, bus galima šiek tiek užsidirbti ir prisidurti prie algos neinvestuojant labai daug į reklamą ir populiarinimą.

Kaip ir visada, atsiremiam į teisingai paruoštą įdomų turinį. Tai daryti tikrai moku.

Darbas, Pomėgiai , ,

2 responses to Google reklama asmeniniam blogui reklamuoti


  1. SEO paslaugos

    Turiu ir dar vieną pasiūlymą.

    Išversk visus blogus į ~70 kalbas ir gausi dar didesnį lankomumą, tiesiog mačiau internete vieną gerą pavyzdį, kaip žmogus savo blogą išvertė su pluginu į 80 kalbų ir padidino savo lankomumą 35 procentais.
    SEO paslaugos recently posted..SSL sertifikatai – svetainės saugumo garantas