Autokėdutės – saugiai kūdikio ar vaiko kelionei

kedute
Naujagimio besilaukiantys tėveliai autokėdutės ieškoti pradeda ne tada, kai vaikas gimsta, o dar prieš tai atsitinkant. Mat į autokėdutę kūdikį teks sodinti jau pačios pirmosios jo kelionės metu: iš ligoninės namo. Nors prieš 30 metų tokiu kūdikių saugumu niekas pernelyg nesirūpino, šiais laikais be autokėdutės neįsivaizduojama jokia kūdikio kelionė.

Kam reikalinga autokėdutė:

  • Tik autokėdutėje esantis vaikas ar kūdikis yra deramai pritvirtintas saugos diržais. Dėl savo mažo ūgio ir svorio, paprastu saugos diržu prisegtas mažylis nebūtų saugus stabdymo atveju.
  • Automobilinės kėdutės vaikams suteikia tam tikrą pripratimą ir rutiną – taip jie visada žino, kur jų vieta kelionės metu, žino, ko tikėtis, kai lipama į automobilį.
  • Tėvams yra patogu, kai vaikas prisegtas vienoje vietoje, niekaip negali judesiais trukdyti vairuotojui.
  • Jeigu vaikas šlapintųsi, tuštintųsi, vemtų, laistytų skystį iš buteliuko, visais atvejais autokėdutę būtų lengviau išvalyti nei pagrindines automobilio sėdynes.

kedutes vaikams

Kada reikia pirkti pirmąją auto kėdutę

Kaip jau minėjome pradžioje, autokėdutės kūdikiams reikia pradėti ieškoti dar prieš važiuojant gimdyti. Geriausia tą padaryti jau mėnesis prieš gimdymą, nes esant ankstyvam neišnešiotam gimdymui, būtų sudėtinga gauti kėdutę, kai būtų kitų rūpesčių.

Be to, turint augintinį (šunį), kuris įpratęs važinėti ant galinės automobilio sėdynės, geriau iš anksto gyvūną įpratinti važiuoti kitoje jam skirtoje vietoje. Šuo nebegalės važinėti vaikiškos automobilinės kėdutės vietoje, jo vieta bus arba šone ant sėdynės, arba bagažo skyriuje. Bet kuriuo atveju, reikia pasirūpinti, kad ir šuo spėtų priprasti prie situacijos, ir vaikui paskui negrėstų pavojus. Tad, jeigu turite aikštingą, nepaklusnų šunį, jam reikės daugiau laiko pripratimui. Galite tuomet autokėdutę pirkti ir montuoti net ir esant 4 mėnesiams iki gimimo. Šuniui visada parodykite griežtas ribas ir neleiskite liesti autokėdutės.

kėdutė

Kokia auto kėdutė tinka vaikui?

Pirmą kartą perkant autokėdutę būna sudėtingiausia, nes neaišku, kaip ją rinktis. Svarbiausias kriterijus yra vaiko amžius ir svoris, todėl būtent į tai daugiausiai ir reikia atsižvelgti. Štai autokėdutės 15-36 kg vaikams – tai jau kiek paaugusio vaiko kėdutė. Kūdikiams reikia pačių mažiausių. Galima galvoti apie automobilinės kėdutės 9 36 kg svorio vaikui perkamą kėdutę, tačiau ši irgi nebus pati pirmoji. Laikoma, kad naujagimiams yra skirtos 0 ir 0+ kategorijos automobilinės kėdutės. Kitaip tariant, tai kėdutės, tinkančios naujagimiams iki kol jie pasiekia 10 arba 13 kg svorį. Vėliau jau galima pirkti 10 – 36 kg skirtą kėdutę arba iki 15 kg skirtą kėdutę, vėliau ją keisti didesne. Kai kurie tėveliai iš karto nori kėdutės „išaugimui“, tokios, kurią galėtų ilgiau naudoti. Kiti mieliau suteikia daugiau patogumo ir nuolat jas keičia tinkamu dydžiu.

Kur pirkti autokėdutę

Geriausia autokėdutes pirkti specializuotose kūdikių ir vaikų prekių parduotuvėse. Galite apsižiūrėti ir gyvai, tačiau patogiausia, kuomet perkama internetu. Specializuotose interneto parduotuvėse galima išsirinkti norimą automobilinę kėdutę pagal svorį, dydį, spalvą, kitus parametrus. Jeigu tos, kurios norite, nėra, palauksite ir gavus prekę, galėsite ją naudoti.

Autokėdučių kainos

Kėdučių busteriai kainuoja nuo keliolikos eurų. Pačios kėdutės gali kainuoti maždaug nuo 40 eurų iki daugiau kaip šimto. Dar dažnai perkami tokie priedai kaip kėdučių uždangalai, busteriai, prie lango priklijuojamos apsaugos nuo saulės šviesos.

Vaikai , ,

Comments are closed.