Kalėdų senelio laiškas – dovana mažiesiems

kalėdų senelio laiškas

Nors visi mėgsta Kalėdas, kadangi tai stebuklų metas ir laikas parodyti mylimiems žmonėms, kokie jie mums yra svarbūs, tačiau išties vaikams ši šventė turi kur kas daugiau reikšmės. Tikrai ne tik dėl dovanėlių, kurios nudžiugina visus. Vaikai taip pat dažniausiai pajaučia daugiau meilės, padeda džiaugtis net ir vėsiu oru ir tamsa, galiausiai, mėgaujasi lemputėmis, kurios apšviečia gražius namus ir tuo pačiu suteikite širdutei šypsenos.

Juolab, vienas iš labiausiai laukiamų aspektų prieššventiniu laikotarpiu yra Kalėdų senelio laiškas. Mažiesiems tai ne tik paprasčiausias laiškelis, kuriame kartu gali būti įdėta ir mini dovanėlė, tačiau taip pat ir stebuklingas gestas, paprastumas, grožis ir tyrumas, kuris parodo, kad už gerus darbus visada grįžtama geru. Taigi, Kalėdų senelio laiškas – galimybė mokyti ir ugdyti savo vaikus.

Vaiko investicija – senelio grąža

Kalėdų senelio laiško rašymas turėtų būti paliekamas profesionalams, kurie puikiai išmano visas jo rašymo subtilybes ir tuo pačiu žino, koks laiškutis labiausiai tinka vaikučiui. Pirmiausia siūlome neskubėti vaikui siųsti laiško. Kuomet mažasis jau piešia ir supranta, kas yra senelis – tokiu atveju siūlome pirmiausia jį paskatinti parašyti seneliui laišką, o paskui mažasis turi laukti atsakymo, kuris galbūt ir paskatins labiau patikėti tuo raudonu ir dideliu asmeniu, kuris daugeliui vaikų yra gerumo simbolis. Taigi, šiuo atveju labai svarbus yra abipusis ryšys ir tuo pačiu vaiko pastangos. Jeigu jis jau moka rašyti – tegul parašo mažą laiškelį. Jeigu rašyti dar nemoka – tokiu atveju puikiai tiks ir gražus piešinukas, o mama arba tėtis gali parašyti laiškelį, kurį norėtų išsakyti vaikas. Smulkmenos, tačiau tokie dalykai vaikui labai svarbūs ir ugdo jo sąmoningumą.

Ką rašyti laiške?

Pirmiausia labai svarbu supažindinti vaiką su senelio ikona ir tuo pačiu dažniausiai vaikas pats nusprendžia, kas turi būti parašoma laiške, kuris adresuotas seneliui. Štai dažniausiai su dilemomis susiduria tėveliai, kurie nežino, ką vaikui reikia atsakyti. Štai todėl geriausia yra kreiptis į profesionalus, kurie puikiai išmano rašymo subtilybes ir kurių patirtis garantuoja, kad atrašytas laiškas puikiai tiks vaikui ir garantuos, kad mažasis patikės šia persona. Dažniausiai laiške yra ne tik gražus žodžiai, tačiau ir puikūs paveiksliukai, taip pat, kokia nors maža dovanėlė ir blizgučiai, kurie atidarius laiške suteikia jam daugiau mistikos ir tuo pačiu parodo, kokia stebuklinga šalis yra senelio gyvenamoji vieta.

Smulkmenos šiuo atveju yra svarbiausios ir geriausias tas smulkmenas palikti tikriems asams, šiuo atveju, senelio pagalbininkams nykštukams.

Iš kur užsisakyti laiškus?

Kadangi Kalėdų senelio laiškas rašomas ne vienose dirbtuvėse – rinkitės tokias, kurios geriausiai atitinka jūsų poreikius. Daugeliui labai svarbi kaina, taip pat, koks laiško pobūdis, ar bus dovanėlė, ar galima įtraukti asmeniškumų apie vaiką. Detalės dažniausiai ir padeda patikėti, tad labai svarbu jas visas apgalvoti, kad gautas rezultatas būtų ne puikus, tačiau tobulas ir vaikas dar labiau pamiltų šią šventę.

Ugdykite vaikus ir suteikite jiems galimybę patirti Kalėdų stebuklą. Net ir šiais laikais, kai ši šventė yra gana stipriai komercializuota – reikia suteikti galimybę vaikams patirti tai, ką daugelis mūsų jautė, kai buvo maži. Ir nesvarbu, kad tada dovanų buvo mažiau, o šiuo metu daugiau – daugeliui vaikučių vis dar daugiausia džiaugsmo neša Kalėdų senelio laiškas bei tai, kad šeima visa kartu leidžia vakarus ir parodo, kad viena kitam yra labai svarbūs.

Šventės, Vaikai ,

Comments are closed.